Novice

Osnovnošolski spust za čisto Reko

objavljeno: 4. jun. 2015 23:46 avtor: Tomaž Šajn   [ posodobljeno 4. jun. 2015 23:48 ]

Rafting klub Mrzla uoda letos organizira tudi osnovnošolski spust za čisto Reko, ki bo 20. junija ob 9h na malo krajši trasi kot standardni spust. Start bo na tradicionalnem mestu pri bivši Gostilni Lovec, zaključili pa ob Novakovem mlinu.

Spust 2015

objavljeno: 4. jun. 2015 23:42 avtor: Tomaž Šajn   [ posodobljeno 4. jun. 2015 23:45 ]

Lepo vabljeni, da se nam pridružite na letošnjem spustu za čisto Reko! Na standardni trasi bomo uživali v lepem sončnem vremenu, hkrati pa poskrbeli, da bo obrežje Reke čistejše kot dan prej.

Spust za čisto Reko 2013

objavljeno: 30. maj 2013 22:02 avtor: Tomaž Šajn

Vabimo vas, da se udeležite prireditve „Spust za čisto Reko 2013“, ki jo organizira Rafting Klub Mrzla Uoda. Prireditev bo organizirana v skolpu občinskega praznika, ki ga praznujemo 4.6.2013. Ker je temeljni namen prireditve ohranjanje narave, bo v sklopu te organizirano čiščenje struge in bregov reke Reke. 

Začetek prireditve bo v soboto, 8.6.2013 ob 10.00 uri. Start spusta bo izpred bivše gostilne Lovec, konec pa v vasi Dolnja Bitnja. Sam spust poteka po mirnem delu reke in je zato primeren tudi za manj izkušene udeležence. Na spust se lahko podate z različnimi plovili (raft, kajak, kanu …), zaželena pa je vsaj osnovna varnostna oprema (čelada, rešilni jopič).

Startnina, ki jo plača vsak udeleženec spusta znaša 5 eur. Vanjo je vključen topel obrok, pijača in kapa. Vse tiste, ki se nameravate udeležiti spusta naprošamo, da svojo udeležbo potrdite do sobote 1.6.2013, na elektronski naslov info(at)mrzlauoda.com (zamenjajte (at) z @).

Slovenke blizu medalj

objavljeno: 25. avg. 2012 13:55 avtor: Rafting klub Mrzla uoda

Prvi tekmovalni dan je bila medalja oddaljena le eno mesto.


Danes je bil na Mladinskem svetovnem prvenstvu prvi tekmovalni dan. Ekipe so se pomerile v sprintu in boju na izpadanje (Head-to-head - H2H). Naše tekmovalke so zasedle šesto mesto v sprintu, to pa jim je za nasprotnice v prvem krogu H2H namenilo srbsko reprezentanco. V medsebojnem dvoboju so se bolje izkazale Slovenke in si tako zagotovile najmanj četrto mesto. Po dveh porazih proti močnima ekipama Brazilije in Rusije je pri tem tudi ostalo. V obeh disciplinah je zmagala je Češka pred Brazilijo in Rusijo.

Jutri je na sporedu slalomska preizkušnja. Prvi tek bo na sporedu ob 9h, drugi pa ob 10h. Punce so progo že preizkusile v petek in pričakujejo težko preizkušnjo. Prav na slalom se je bilo zaradi pomanjkanja primernega proge za trening v bližini najtežje pripraviti. Ponedeljek je predviden za trening spusta, ki bo na sporedu v torek kot zaključna disciplina.

Posameznim disciplinam je sicer namenjeno različno maksimalno število točk in sicer:
 Disciplina    Točke 
 Sprint
 100
 H2H 200
 Slalom 300
 Spust 400

Na prvenstvu se poleg ženske mladinske reprezentance bori tudi moška mladinska ekipa, ki je v obeh disciplinah dosegla deveto mesto.

V nadaljevanju si poglejte dva posnetka vožnje in še nekaj utrinkov.

Time Trial


H2H - Slovenija - Srbija
Slovenski mladinski reprezentantje

Zvesti navijači

Na ponedeljkovi otvoritvi


Slovenske raftarke že preizkusile progo na svetovnem prvenstvu

objavljeno: 23. avg. 2012 12:48 avtor: Rafting klub Mrzla uoda   [ posodobljeno 23. avg. 2012 14:11 ]

Prvo spoznavanje s progo je bilo za ekipo naporno, a uspešno.

Članice mladinske ženske ekipe Rafting kluba Mrzla uoda in slovenske mladinske reprezentantke so že preizkusile progo, na kateri se jutri že začnejo uradni treningi. Po naporni vožnji na prizorišče svetovnega prvenstva v Čeških Budjevicah so danes opravile prvi trening. Jutri jih čaka celodnevni trening sprinta in slaloma, v soboto pa tudi že prvi boji za medalje v disciplinah sprint in head-to-head.

Petkov večer bo popestrila tudi svečana otvoritev v centru Budjevic, na katero bodo tekmovalce prepeljali z barko.

Ekipo na tekmovanju spremlja strokovna podpora (trener s pomočniki) in močna navijaška skupina.

Prve slovenske raftarke na mladinskem svetovnem prvenstvu

objavljeno: 22. avg. 2012 14:02 avtor: Tomaž Šajn   [ posodobil 22. avg. 2012 14:10 Rafting klub Mrzla uoda ]

Slovenija se bo letos prvič podala v boj za kolajne s svojo žensko rafting ekipo na mladinskem svetovnem prvenstvu.


Ženska ekipa ilirskobistriškega rafting kluba Mrzla uoda v sestavi Tjaše Jagodnik, Špele Grbec, Edite Logar, Anje Moran in Marije Pranjić se bo letos kot prva slovenska ženska ekipa udeležila mladinskega svetovnega prvenstva v raftingu, ki se bo začelo v Budejovicah na Češkem 23. avgusta. Dekleta se bodo borila za kolajne po dolgotrajnih pripravah na reki Reki in Soči pod vodstvom Luke Špilarja in Iris Mršnik Ferlež, za njihove kondicijske treninge pa je skrbel Tibor Pranjić.

Mlada ekipa je leta 2005 začela s tekmovanji na osnovnošolskih prvenstvih, od takrat pa so si med drugim priveslale zlato medaljo na osnovnošolskem prvenstvu ter dve prvi mesti na srednješolskih prvenstvih, kot edina članska ženska ekipa v Sloveniji pa sodelujejo tudi na tekmah za državno prvenstvo v moški konkurenci. 

Spust za čisto Reko 2012

objavljeno: 20. maj 2012 13:11 avtor: Tomaž Šajn

V soboto, 2.6.2010 Rafting klub Mrzla uoda spet organizira Spust za čisto Reko. Tudi letos pričakujemo vse, ki verjamejo v čisto naravo in zdravo rekreacijo. Spust bo organiziran v okviru občinskega praznika, ki ga praznujemo na dan 4.6.2010. Kot vsako let bo v sklopu spusta organizirano tudi čiščenje struge in bregov reke Reke.

Začetek prireditve bo v soboto, 2.6.2010 ob 10.00 uri v Ilirski Bistrici. Start spusta bo izpred bivše gostilne Lovec, cilj pa v vasi Dolnja Bitnja. Sam spust poteka po mirnem delu reke in je zato primeren tudi za manj izkušene udeležence. Na spust se lahko podate z različnimi plovili (raft, kajak, kanu,…) zaželena pa je vsaj osnovna varnostna oprema (čelada, rešilni jopič).

Startnina, ki jo plača vsak udeleženec spusta znaša 5 eur. Vanjo je vključen topel obrok, pijača in (T-shirt) majica. Vse tiste, ki se nameravate udeležiti spusta naprošamo, da svojo udeležbo potrdite do sobote 26.5.2010, na naš elektronski naslov.

Za vse dodatne informacije lahko pokličete na naslednjo tel. številko: 040 606 946 (Luka).

Naša reprezentanca v raftingu je osvojila bron

objavljeno: 13. okt. 2011 00:01 avtor: Rafting klub Mrzla uoda

Naši reprezentanti, fantje iz Rafting kluba Gimpex Straža, so osvojili tretje mesto v slalomu, spustu in zasedli v skupnem seštevku TRETJE mesto na svetovnem prvenstvu v raftingu R6 v Kostariki. Tekmovalni in podporni ekipi iskreno čestitamo za dosežen uspeh. Ekipa pride domov v nedeljo in sprejem fantov bo popoldne v Straži.

Spust za čisto Reko 2010

objavljeno: 30. maj 2010 23:09 avtor: Tomaž Šajn   [ posodobil 30. maj 2010 23:22 Rafting klub Mrzla uoda ]

V soboto, 5.6.2010 Rafting klub Mrzla uoda spet organizira Spust za čisto Reko. Vsi, ki so se tega praznika dobre volje, ljubezni do narave, športa in dobre družbe že kdaj udeležili, se z veseljem vračajo. Spust bo organiziran v okviru občinskega praznika, ki ga praznujemo na dan 4.6.2010. Glede na to, da gre za prireditev katere temeljni namen je ohranjanje čiste narave, bo v sklopu le te organizirano tudi čiščenje struge in bregov reke Reke.

Začetek prireditve bo v soboto, 5.6.2010 ob 10.00 uri v Ilirski Bistrici. Start spusta bo izpred bivše gostilne Lovec, cilj pa v vasi Dolnja Bitnja. Sam spust poteka po mirnem delu reke in je zato primeren tudi za manj izkušene udeležence. Na spust se lahko podate z različnimi plovili (raft, kajak, kanu,…) zaželena pa je vsaj osnovna varnostna oprema (čelada, rešilni jopič).

Startnina, ki jo plača vsak udeleženec spusta znaša 5 eur. Vanjo je vključen topel obrok, pijača in (T-shirt) majica. Vse tiste, ki se nameravate udeležiti spusta naprošamo, da svojo udeležbo potrdite do srede 1.6.2010, na naš elektronski naslov.

Za vse dodatne informacije lahko pokličete na naslednjo tel. številko: 040 606 946 (Luka).

Tacen/Soča 2010 - European Rafting Cup and Slovenian Rafting Cup

objavljeno: 22. feb. 2010 12:32 avtor: Rafting klub Mrzla uoda   [ posodobljeno 22. feb. 2010 12:37 ]

Rafting Club Mrzla uoda will once again organize an European Rafting Cup race in Tacen/Soča. More info here: Tacen/Soča 2010.

1-10 of 15