Novice‎ > ‎

Slovenke blizu medalj

objavljeno: 25. avg. 2012 13:55 avtor: Rafting klub Mrzla uoda

Prvi tekmovalni dan je bila medalja oddaljena le eno mesto.


Danes je bil na Mladinskem svetovnem prvenstvu prvi tekmovalni dan. Ekipe so se pomerile v sprintu in boju na izpadanje (Head-to-head - H2H). Naše tekmovalke so zasedle šesto mesto v sprintu, to pa jim je za nasprotnice v prvem krogu H2H namenilo srbsko reprezentanco. V medsebojnem dvoboju so se bolje izkazale Slovenke in si tako zagotovile najmanj četrto mesto. Po dveh porazih proti močnima ekipama Brazilije in Rusije je pri tem tudi ostalo. V obeh disciplinah je zmagala je Češka pred Brazilijo in Rusijo.

Jutri je na sporedu slalomska preizkušnja. Prvi tek bo na sporedu ob 9h, drugi pa ob 10h. Punce so progo že preizkusile v petek in pričakujejo težko preizkušnjo. Prav na slalom se je bilo zaradi pomanjkanja primernega proge za trening v bližini najtežje pripraviti. Ponedeljek je predviden za trening spusta, ki bo na sporedu v torek kot zaključna disciplina.

Posameznim disciplinam je sicer namenjeno različno maksimalno število točk in sicer:
 Disciplina    Točke 
 Sprint
 100
 H2H 200
 Slalom 300
 Spust 400

Na prvenstvu se poleg ženske mladinske reprezentance bori tudi moška mladinska ekipa, ki je v obeh disciplinah dosegla deveto mesto.

V nadaljevanju si poglejte dva posnetka vožnje in še nekaj utrinkov.

Time Trial


H2H - Slovenija - Srbija
Slovenski mladinski reprezentantje

Zvesti navijači

Na ponedeljkovi otvoritvi


Comments